Over Stronger by Boxing

Stronger by boxing is een initiatief van bokscoach Amanda Hessels. Door middel van verschillende boks technieken en fitness oefeningen help ik mensen niet alleen fysiek maar ook mentaal sterker te worden. Behalve in groepsvorm geef ik ook prive bokstrainingen. Zelf ben ik ervaringsdeskundige, twee jaar geleden stond mijn leven plotseling op zijn kop doordat mijn moeder een ernstig ongeluk kreeg en ik mantelzorger werd.

Door het boksen heb ik een hoop emoties kunnen verwerken. Er gebeurde zoveel in mijn leven waar ik geen controle over had en ik kon hier moeilijk mee omgaan. Dit leverde mij een periode van stress, onrust en veel slapeloze nachten. Bewuste en onbewuste onderdrukte emoties kwamen tijdens mijn trainingen eruit en ondanks dat ik soms geen idee had waar deze vandaan kwamen kon ik ze wel verwerken. Het allerbelangrijkste is dat ik mijn energie, focus en kracht terug kreeg. Ik heb na het boksen maar ook na het lesgeven nog altijd een gevoel alsof ik de hele wereld aan kan.

Dit gevoel wil ik heel graag met mensen delen en het liefst zou ik willen dat iedereen dit kon ervaren. Dit is ook een van de redenen waarom ik voor mijzelf ben begonnen. Ik heb de stap genomen om richting Edinburgh te gaan en hier aan de Hatton Academy een opleiding te volgen tot coach. Ik noem mijzelf ook liever coach in plaats van een trainer want zoals ze op de Hatton Academy zeggen: Een trainer maakt je moe, een coach maakt je beter!

Een trainer maakt je moe, een coach maakt je beter!